Suunamudijaks hakanud Jüri Ratas liigub õhukesel jääl (25)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Jüri Ratase postitused Instagramis.
Jüri Ratase postitused Instagramis. Illustratsioon: Postimees

Eelmine peaminister Jüri Ratas (Isamaa) on lisaks erakonnale vahetanud ka rahvale näidatavat pilti iseendast, ent tekitanud ühtlasi küsimuse, ega ta äkki muuda end poliitikuna meelelahutuse rambivalgusse tüürides kerglaseks ja naeruväärseks.

Kelles tekitab võõristust, et Edgar Savisaare (KE) vanakoolikasvandik Ratas käitub viimasel ajal sotsiaalmeedias nagu postteismeline suunamudija, meenutagu vaid, et ta on varemgi näiliselt vastandlikke asju ühte sulatanud: see, et ta usub Jumalasse ning tema kabinetis on laual olnud piibel, pole takistanud tal esinemast meelas tantsusaates, ja edukalt, mille eest tuli kriitikat isegi peaminister Kaja Kallaselt, tema poliitiliselt vastaselt.

Vaadake või Ratase Facebooki kontot, kus ta istub eilses postituses sadamakail suvetoolil, hommikumantel seljas ja jalad paljad ning sätib ette päikseprillid, andes teada, et järgmise nädala telesaates «Laser» saab näha, mis moodi valmivad tema Instagrami postitused. Kaks päeva varem läks Facebooki üles videoklipp, millel reporteriks kehastunud Ratas uurib tavalistelt inimestelt, kas nad tunnevad end Eestis turvaliselt. Sellest omakorda kolm päeva varem näitas ta trikke korvpalli pallidega. Eelmise nädala keskel tuli Ratas rahva ette videoga, kus demonstreeris, kuidas tal läheb tantsutrennis samba õppimine.

Kommentaarid (25)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles