VIDEOINTERVJUU Isamaa Tallinna piirkonna juht Solman: eestimeelne koalitsioonilepe tähendab okupatsioonirežiimi sümbolite eemaldamist (13)

Copy
Riina Solman
Riina Solman Foto: Pilt videost

Isamaa Tallinna piirkonna juht Riina Solman rääkis, et Isamaal on kaks abilinnapeakandidaati - Kristjan Järvan ja Karl Sander Kase. Solmani sõnul on homme allkirjastatav koalitsioonilepe väga eestimeelne. 

Riina Solman rääkis, et täna tutvustati Isamaa Tallinna piirkonna juhatuse liikmetele koalitsioonilepet, arutati teatud punktide üle ja räägiti murekohtadest. «Ühtlasi läkitasime ametisse uued abilinnapead, kes said Tallinna piirkonna poolt ka kinnitatud," sõnas Solman. 

Solmani sõnul on Isamaa jaoks murekohaks eestikeelsele haridusele üleminek, kus kardetakse, et uus süsteem tähendab ühtluskooli tagasi toomist, mida haridusminister Kristina Kallas (E200) on varasemalt soovinud. «Me oleme selle välistanud koalitsioonileppes. Me toetame igati vene kodukeelega laste eesti keele õppimist ja täielikule eesti keelele üleminekut rahaliste vahendite või abiõpetajatega," sõnas Solman. Tema jaoks on oluline, et eesti kodukeelega laste õppekvaliteet ei kannataks. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles