GALERII JA VIDEOD Sotsid esitavad Tallinna linnapeakandidaadiks Jevgeni Ossinovski (5)

Uuendatud 13. aprill 2024, 20:45
Copy

Tallinna sotsiaaldemokraatide juhatus esitas laupäeva õhtul linnapeakandidaadiks Jevgeni Ossinovski, linnaplaneerimise abilinnapea kandidaadiks Madle Lippuse ning spordi, kultuuri ja korrakaitse abilinnapea kandidaadiks Kaarel Oja.

Ossinovski sõnul on värske Tallinna võimuliit erakordne võimalus pöörata pealinna juhtimises uus lehekülg.

«Sotsiaaldemokraadid on rahul sõlmitud kokkuleppega, sest selle tuumaks on olulised reformid tervishoius ja hariduses, et tagada kvaliteetne teenus kõigile linlastele. Keskkonna ja linnaruumi küsimustes jätkame samuti ambitsioonikalt, kuna sotsiaaldemokraadid usuvad, et Tallinnal on oluline roll kogu Eesti kliima- ja keskkonnaeesmärkide täitmisel,» ütles Ossinovski.

Linnaplaneerimise abilinnapea kandidaat Madle Lippus ütles, et edasi tuleb minna 15-minuti linna elluviimisega.

Madle Lippus sõnas, et soovib esmalt asuda menetluste kiirendamise juurde. «Aastatega oleme neid hulka lühemaks juba saanud, aga kindlasti vajavad need veel toimetamist.» Samuti tahab Lippus edasi minna mitmete fookusvaldkondadega, nagu näiteks kodulähedaste lasteaedade ja põhikoolide kavandamisega. «Just sellise koduläheduse printsiip linnateenuste kavandamisel on see, mis on meie jaoks väga oluline olnud,» selgitas Lippus. Plaanis on üle vaadata ka ühistranspordivõrk, mille raames soovitakse ka Liivalaia trammitee kavandamist.

Uue linnavõimu suhtes oli Lippus aga kindel: «Minu teadmine on, et kõik vajalikud hääled on homme olemas, ka Jürgen Ligi oma siiski.»

Kaarel Oja sõnul teeb rõõmu see, et ta saas jätkata tööd kultuuriteemadega, mille eest ta seisis ka eelmises linnavalitsuses ja millest mitu said kirja ka koalitsioonilepingusse.

Kaarel Oja sõnas, et kuna on kultuurivaldkonna abilinnapeana töötanud ka eelmises valitsuses, siis rõõmustab, et saab valdkonnas abilinnapeana jätkata. «Spordi liitmine sinna [valdkonda] on üsna loogiline jätk, sest kultuuri ja spordi nii-öelda ametkond töötab linnas ühes süsteemis,» rääkis Oja.

Teatavasti on Tallinn järgmisel aastal Euroopa spordipealinn ning Oja sõnul on selleks ettevalmistused käimaas. «Me tahame, et see spordipealinna tiitli aasta saaks olema pööratud kõigi tallinlaste poole. Me tahame tegeleda just nimelt sellega, et linnaelanikel tekiks rohkem võimalusi spordiga tegeleda, et taristu muutuks paremaks,» kirjeldas Oja.

Korrakaitse teemade keskmes on aga munitsipaalpolitsei. «Munitsipaalpolitsei amet ja sellega kaasas käiv nii-öelda valmistumine kriisideks ja elanikkonna kaitseteemad – see on vaieldamatult tänasel hetkel selle koalitsiooni jaoks üks suur ja ühine prioriteet,» sõnas Oja ning lisas. Tsiviilkaitse planeerimisel ootab Oja aga linna ja riigi vahelist koostööd.

Oja sõnul ei ole koalitsioon munitsipaalpolitsei kaotamist arutanud, sest politsei väga hindab kohalike omavalitsuste korrakaitseüksusi. «Küsimus oli selles, kas seda ressurssi kasutada enamate ülesannete täitmiseks ja ja mitte lihtsalt kõige lihtsamaks järelevalveks. Neil on omajagu volitusi, kus nad politseid aitavad ja kus see koostöö toimib.» Sisulise muutusena soovitakse, et amet tegeleks rohkem kriiside ennetamisega

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles