Jevgeni Ossinovski valiti (SDE) Tallinna linnapeaks napilt, sest ootamatult selgus, et sotside, Reformierakonna, Isamaa ja Eesti 200 liikmete hulgas leidus neid, kes talle oma häält ei anna. Paari tunni sebimise järel leiti kadunud hääled siiski üles ja ka Keskerakonnast õnnestus teha üks viimase hetke ületoomine.

«Et seis on napp, oli ette teada, aga sellist häälte otsimist siiski ei oodanud,» nentis Ossinovski mitu tundi kestnud närvide mängu kohta Tallinna volikogus. Linna uus võimuliit kogunes hommikul teadmisega, et neil on koos täpselt vajalik arv hääli ehk 40, kuid selgus, et siiski mitte. Osa hääli läks kaotsi ja neid otsiti mitme tunni jooksul läbi kolme hääletusvooru.

Enne linnavolikogu erakorralist kogunemist pühapäeval ei reetnud miski, et Jevgeni Ossinovski peab talle vajalike häälte saamise nimel minema kolmandale katsele.
Enne linnavolikogu erakorralist kogunemist pühapäeval ei reetnud miski, et Jevgeni Ossinovski peab talle vajalike häälte saamise nimel minema kolmandale katsele. Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid (25)
Copy