ANALÜÜS Uue linnavalitsuse esimesed sammud: koondamised, linnameedia sulgemine ja keskerakondlaste kõrvaldamine (20)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Veel viimaseid hetki Tallinna volikogu esimees olnud Maris Sild asetas pühapäeval Jevgeni Ossinovski kaela linnapea ametiketi. Eile otsustas Ossinovski sulgeda linnameedia ja kutsus nõukogudest tagasi portsu keskerakondlasi.
Veel viimaseid hetki Tallinna volikogu esimees olnud Maris Sild asetas pühapäeval Jevgeni Ossinovski kaela linnapea ametiketi. Eile otsustas Ossinovski sulgeda linnameedia ja kutsus nõukogudest tagasi portsu keskerakondlasi. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna uue linnavalitsuse esimeseks otsuseks oli linnameedia, ajalehtede Pealinn ja Stolitsa ning telesaadete sulgemine. Mitukümmend inimest koondatakse. Teiseks otsustas Jevgeni Ossinovski (SDE) juhitav linnavalitsus eile tagasi kutsuda Tallinna Hambakliiniku nõukogu liikmed. Ja kolmandaks muude linnaettevõtete ja asutuste nõukogudest keskerakondliku taustaga liikmed.

See oli esimene päev. Lihtne ja oodatav.

Nii nagu Eesti koalitsioonilepingutega ikka, on ka Tallinna uue linnavõimu koalitsioonilepingus enamik ballast. See on juba töös olevate asjade ülekordamine või siis umbmäärasem «jätkame, toetame, arendame». Eelnevat ei pea võtma lepingu kriitikana, vaid lihtsalt nendinguna, et niimoodi neid asju tehakse. Muuseas, kui seda sotsidelt, reformierakondlastelt, Isamaalt või Eesti 200-lt küsida, siis nad varmalt ka tunnistavad seda.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles