Lauri Läänemets tõi Piret Hartmani suurde poliitikasse tagasi (9)

Copy
Sotside esimees Lauri Läänemets kinnitas, et Piret Hartman on juhatuse hinnangul parim kandidaat regionaalministri ametisse.
Sotside esimees Lauri Läänemets kinnitas, et Piret Hartman on juhatuse hinnangul parim kandidaat regionaalministri ametisse. Foto: Tairo Lutter

Eile regionaalministrikandidaadiks esitatud Piret Hartmanile lükkas tee valla nädalavahetusel Tallinnas toimunud võimupööre. Tegelikult rääkiski sotside juht Lauri Läänemets juba pühapäeva õhtul Hartmaniga ministrikoha teemal.

Senine regionaalminister Madis Kallas oli küll juba paar nädalat varem teada andnud, et tahab ametist lahkuda, aga ta poleks seda teinud kohe, vaid alles kuu aja pärast.

Jevgeni Ossinovski valimine Tallinna linnapeaks lõi aga riigikogu asendusliikmete matemaatika sassi. Nüüd oleks riigikogu asendusliikmeks pidanud tulema Kadrina vallavanem Kairit Pihlak. Kui Kallas oleks seejärel kuu-paar hiljem ministriametist lahkunud, oleks Pihlak omakorda pidanud riigikogust minema – olles vahepeal ilma jäänud vallavanema kohast. Asjaosalised (Läänemets, Kallas) möönsid, et see oleks tobe olukord.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles