VALITSUSE AASTA Eksperdid valitsuse esimesest aastast: plaanide põhjendamine polnud eriti läbi mõeldud ja sellest ka rängad reitingukukkumised (7)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Valitsusel täitus eile üks aasta võimulolemisest. Välisminister tõdes, et Eesti on tegelikult juba päris kallis maa. Kõik kriisid on puntras: Covid, inflatsioon, nüüd julgeolekukriis.
Valitsusel täitus eile üks aasta võimulolemisest. Välisminister tõdes, et Eesti on tegelikult juba päris kallis maa. Kõik kriisid on puntras: Covid, inflatsioon, nüüd julgeolekukriis. Foto: Tairo Lutter

Postimehe palvel valitsuskoalitsiooni esimest aastat analüüsinud eksperdid olid suhteliselt kriitilised valitsuse suutmatusele oma plaane ja otsuseid rahvale selgitada.

Tartu Ülikooli Skytte instituudi politoloog Alar Kilp ütles, et kui valitsus võttis ette suured reformid majanduses ja rahanduses, polnud viis, kuidas nad oma plaane ja otsuseid põhjendasid, eriti läbi mõeldud ning sellest ka rängad reitingukukkumised. Viimase kolme kuu seis aga näitab tema sõnul olukorra stabiliseerumist, ka Tallinnas võimule tulek võib valitsusele kasuks tulla. Muu hulgas seegi, et Isamaa kaasamine lööb opositsiooni seisu mõnevõrra sassi.

Ka Tallinnas võimule tulek võib valitsusele kasuks tulla. Muu hulgas seegi, et Isamaa kaasamine lööb opositsiooni seisu mõnevõrra sassi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles