Euroopa sõjahirm ja kriisid võivad nullida Greta Thunbergi pingutused (13)

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel.
Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel. Foto: MAX SLOVENCIK

Eurovalimiste eelne karussell käib täisuuridel ja uuesti Brüsselisse kandideerivad Eesti praegused eurosaadikudki on altid eri teemadel arvamust avaldama. Otsa tegi lahti Riho Terras (Isamaa), kelle tähelepanu paelus hiljuti Politicos avaldatud artikkel, milles lahati Euroopa Liidu tulevasi võimalikke strateegilisi eelistusi.

Terras märkis artiklile viidates (seal on juttu meediasse lekkinud Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Charles Micheli kabineti töödokumendist või mustandist, mida liikmesriigid pole veel arutanud ja millest seetõttu kindlas kõneviisis rääkida ei saa – M. M.) lootustandvaks, et Euroopa Komisjon loobub plaanimajandusele sarnanevast rohepöördest ning seab selle asemel esiplaanile Euroopa Liidu julgeoleku ja majanduse.

«Juunis toimub Euroopa Liidu ülemkogu strateegiliste prioriteetide arutelu. Meediasse lekkinud strateegiapaber, millest peaks kujunema liikmesriike koondava Euroopa Liidu nõukogu suunis uuele Euroopa Komisjonile, seab rohepöörde asemel peamisteks eesmärkideks julgeoleku, välispiiride kaitse ja majanduse,» lausus Terras pressiteate vahendusel.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles