Väikeelamute renoveerimise süsteem tahab kasutajalt aega (6)

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Foto: Postimees

EASi ja KredExi ühendasutus avas täna hommikul taotlusvooru väikeelamute renoveerimiseks. Kuigi kasutajad arvasid, et süsteem jooksis kokku, öeldi Postimehele, et olukord on kontrolli all ja nii peabki olema. 

Kasutaja rääkis, et tänane Kredexi väikeelamute rekonstrueerimistoetuse taotlus on osa sellest klassikast, kus kõigil avati uues e-keskkonnas kell 9.00 taotlusvoor. «Vajutasin esimesest sekundist sisselogimisnuppu, olen siin oma 30 korda värskendanud, kuid praeguseni tuleb ette sama teade.» 35 minuti jooksul õnnestus tal siiski süsteemi sisse pääseda.

EASi ja KredExi ühendasutuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Joonas Kerge rääkis, et väikeelamute süsteem ei ole kokku jooksnud. «Tegemist on tavapärase taotlussüsteemi piiranguga, kus süsteem piirab taotluse esitamise kasutajate arvu. Sarnane süsteem on kasutusel ka kõigile teada-tuntud tuludeklaratsiooni esitamisel. Selle eesmärk on, et neil, kes juba taotlust esitavad, oleks võimalik rahulikult ja tõrgeteta oma taotlus ära esitada. Kasutajatel tasub lihtsalt mõne aja pärast lehte värskendada ja siis taotlust sisestama minna. Toetusteks on ette nähtud rekordiline summa, mistõttu rõhutame, et ilmselt nobedate näppude vooruga tegemist ei ole.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles