Haiglajuht Arkadi Popov lahkus Tallinna volikogust (3)

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
LTKH juhatuse esimees dr Arkadi Popov.
LTKH juhatuse esimees dr Arkadi Popov. Foto: Liis Treimann

«Eile, 25.04.2024 panin raske südamega allkirja avaldusele minu volituste lõpetamise kohta Tallinna Linnavolikogu liikmena,» kirjutas Lääne-Tallinna Keskhaigla juht Arkadi Popov sotsiaalmeedias. 

Popov tõi põhjusena selle, et ei taha istuda kahel toolil korraga.

«Langetasin enda jaoks otsuse, et väljakujunenud turbulentses poliitilises olukorras suure raviasutuse juhina ei saa ma endale lubada nii-öelda istumist kahel toolil korraga – olles opositsioonis, kritiseerida aktiivselt Tallinnas valitseva koalitsiooni algatusi ning teisalt viia ellu haigla omaniku ehk linna poolt kavandatavaid tervishoiusüsteemi reforme,» ütles Popov.

Ta lisas: «Olen veendunud, et haigla juhi poliitiline tegevus ei tohi mõjutada raviasutuse elu ja arenguid. Pidin valima munitsipaalpoliitiku ja meediku rollide vahel ning otsustasin, et arstina olen ühiskonnale kasulikum.» 

Popov oli südamest tänulik valijatele talle usaldatud mandaadi eest. «Kinnitan, et teie hääled ei lähe kaduma. Kuigi ma ei ole Keskerakonna liige, kandideerisin valimistel Keskerakonna nimekirjas ja annan seega Tallinna Linnavolikogus oma volitused üle Keskerakonna fraktsiooni uuele kolleegile. Soovin tänada fraktsioonikaaslasi produktiivse ja meeldiva koostöö eest – minu jaoks oli see hindamatu kogemus. Kõikidele Tallinna Linnavolikogu liikmetele soovin edu, tarkust ja valijate väärikat esindamist,» kirjutas Popov.

Popovi asendusliige Tallinna Linnavolikogus on Vladimir Afanasjev. Ta on samuti arst ja töötab üldkirurgina.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles