Palgakasv näitab pidurdumise märke ja oodata on ka koondamisi

BNS
Copy
Palgakasv pidurdub.
Palgakasv pidurdub. Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Kuigi ligi veerand tööandjatest plaanib tõsta palku ka tänavu, näitab Palgainfo Agentuuri andmetel palgakasv siiski pidurdumise märke ja oodata on ka koondamisi.

64 protsenti tööandjatest on viimase kaheksa kuu jooksul ehk mullu septembrist tänavu aprillini tõstnud töötajate põhipalka ja veidi üle veerandi ehk 26 protsenti plaanib seda teha veel sel aastal, mida on mõnevõrra vähem kui aasta tagasi. Uusi töötajaid plaanivad värvata rohkem kui pooled tööandjatest ehk 64 protsenti, samas kui 12 protsenti tööandjatest kavandab koondamisi, selgub Palgainfo Agentuuri ja CVKeskus.ee 2024. aasta aprillis korraldatud tööandjate küsitluse esmastest tulemustest.

«Palgamuudatused rakendusid peamiselt selle aasta jaanuaris ja puudutasid pooltel juhtudel kõiki organisatsiooni töötajaid. Palgatõus jäi sagedamini 5–6 protsendi, 7–8 protsendi või 9–10 protsendi piiresse. Tippspetsialistide ja klienditeenindajate palgatõus küündis kohati ka 11–20 protsendi ringi,» selgitas tulemusi Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder. «Kõrgemat haridust eeldavate ametikohtade töötajate palkasid tõstetakse tavaliselt suurema sammuga. Klienditeenindajate palgakasvu mõjutab mingil määral ilmselt alampalga kasv, mis tõusis selle aasta alguses 13 protsenti,» lisas Seeder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles