REITINGUD Eurokandidaatide esiritta on kerkinud must hobune, ühe erakonna toetus kukkus kriitilise piirini (31)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Eurovalimiste kandidaatidest on põhjust muretsemiseks Jana Toomil (vasakul), Urmas Paet, Marina Kaljurand, Riho Terras ja Jaak Madison võivad valimistele suhteliselt muretult vastu minna.
Eurovalimiste kandidaatidest on põhjust muretsemiseks Jana Toomil (vasakul), Urmas Paet, Marina Kaljurand, Riho Terras ja Jaak Madison võivad valimistele suhteliselt muretult vastu minna. Illustratsioon: Postimees

Norstati ja Ühiskonnauuringute instituudi värske arvamusküsitluse (29. aprillist 6. maini) järgi sai Jaak Madison (EKRE) vaatamata ahistamiskahtlusele toetust juurde, edetabelisse kerkis kõrgele kaheksandale kohale must hobune.

«Kui mõned nädalad tagasi tundus, et väga palju üllatusi nendel valimistel varuks ei ole, siis praegu on olukord mõne erakonna jaoks muutunud natuke pingelisemaks, mõne jaoks aga turvalisemaks,» tõdes küsitlustulemusi kommenteerides politoloog Martin Mölder.

Kõige olulisem muutus toetuses puudutab tema hinnangul Keskerakonda, mille toetus on langenud sellisele tasemele, millest allpool muutub mandaadi saamise tõenäosus kiiresti väga väikeseks. «Praegu on Keskerakonna tõenäosus jääda oma kohast ilma ilmselt umbes sama suur kui tõenäosus see koht saada,» hindas Mölder. «Kui Keskerakond peaks nendel valmistel jääma mandaadita, tähendaks see erakonnale kindlasti ka suurt tagasilööki üldises kuvandis.»

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles