Tiit Riisalo: ma ei teadnud, et olin nii lähedal töö kaotamisele (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tiit Riisalo
Tiit Riisalo Foto: Tairo Lutter

Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo (Eesti 200) kommenteeris täna hommikul Kuku raadios Postimehe artiklit «Kõige salajasem valitsuskriis: üks päev lagunemiseni», millest selgus, et Riisalo oli märtsi alguses kõigest ühe päeva kaugusel lahtilaskmisest, kui arutati platvormitöö direktiivi.

«Seda ma ei teadnud, et ma olin nii lähedal töö kaotamisele. Üritasime anda oma panuse selleks, et üks regulatsioon või ärimudel saaks mõistlikult reguleeritud ELis. Kahjuks me selle lahingu kaotasime ja nii päris ei läinud, nagu Eesti 200 arvates mõistlik oleks. Aga nii ta läks,» ohkas Riisalo. 

Riisalo sõnul on Euroopa Liidus ehk suures kollektiivis oma väikese riigi joone hoidmine keeruline ning alati ei pruugi see ka viia sihile. Ta märkis, et platvormitöö on ärimudel, mis on pidevas muutumises ja laienemises. «Et luua õigusselgus, et see oleks paremini reguleeritud ELis, et see valdkond saaks areneda ning et seal töötavate inimeste õigused oleksid kaitstud, et säiliks ka piisav paindlikkus. See regulatsioon sai kahjuks negatiivseks näiteks, et ühisosa, mis kokku lepiti, oli nii minimaalne, et sellel regulatsioonil puudub mõte,» lausus Riisalo. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles