Juhtimiskaos valitsuses. «Ma ei tea, kellega läbi rääkida. Ma ei tea, kus on poliitiline tahe» (34)

Uuendatud 23. mai 2024, 12:15
Copy
Kas valitsusjuht Kaja Kallas on mõtetega siin või kuskil mujal teises ametis, küsib välisminister Margus Tsahkna.
Kas valitsusjuht Kaja Kallas on mõtetega siin või kuskil mujal teises ametis, küsib välisminister Margus Tsahkna. Foto: Tairo Lutter

Valitsus pidi neljapäevaks kokku leppima 175 miljoni euro suuruses lisaeelarves, kuid koalitsioonist kostvad sõnumid on mõrud ja viitavad suurematele puudujääkidele juhtimises ja organiseerimises.

Täpsustatud: Kaja Kallas ja Mart Võrklaev viibisid sel nädalal Eestis maakonnavisiitidel, mitte ei viibinud välismaal, nagu esialgu mainitud.

Näiteks haridus- ja teadusminister Kristina Kallasel (Eesti 200) on värskeim info eelmise nädala seisuga. Sel nädalal ei ole koalitsiooninõukogu toimunud ja vahepealset aega on täitnud eri asjaosaliste telefonikõned. «Ma tunnen, et me justkui kiirustades midagi teeme, kuskil on mingid telefonikõned, kuskil liigub mingi info mingites teistes kanalites ja võib-olla juhtub jälle see, et see lisaeelarve kukub lihtsalt laualt maha. Aga me peame jõudma kokkuleppele. Ma ei kujuta ette, et hakkaksime järgmise aasta eelarvet tegema, ilma sel aastal korralikult kärpimata.»

Tagasi üles