Postimehe eurodebatis oli sel korral teemaks «Kui kaua püsib euroopalik eluviis?», milles olid esindatud kuus kandidaati. Kohal olid Sven Mikser (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Jüri Ratas (Isamaa), Henn Põlluaas (EKRE), Liisa Pakosta (Eesti 200), Lavly Perling (Parempoolsed) ja Marko Mihkelson (Reformierakond). Kai Klandorf Eesti Väitlusseltsist reastas väitlejad.

Oluline küsimus, rohkelt debateerijaid, kaks moderaatorit ja üks tund aruteluks. Väljakutse, millega tulid kõik osapooled üldjoontes ilusti toime. Hindan tänases debatis esinejate argumenteerimisoskust ning ümberlüket ehk siis suutlikkust reageerida teistele debateerijatele ja tõestusmaterjali kasutust.

Üldjoontes oli debatt üsna ühekülgne, jäädes suures osas rändeteemakeskseks. Euroopa Liidu laienemise arutelu juures oli üllatav, kui oluliseks muutus Ungari ja Viktor Orbani isikuküsimus. Ehkki veidi provokatiivselt tõstatatud debati teema euroopalike väärtuste püsimise kohta puudutab rohkemaid aspekte kui üksnes ränne ja ELi laienemine, oli rändefookus piiratud ajaraami arvestades ehk arusaadav kitsendus.