EUROKANDIDAADID Ilmar Raag: peame vaatama, et Ukrainas jääks demokraatia alles (4)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Pärast sõda võivad kibestunud sõjamehed Ukrainas demokraatia kallale minna, hoiatab europarlamenti kandideeriv Ilmar Raag.
Pärast sõda võivad kibestunud sõjamehed Ukrainas demokraatia kallale minna, hoiatab europarlamenti kandideeriv Ilmar Raag. Foto: Madis Veltman

«Kui kõndisime läbi rahvasumma ja ümberringi karjuti «Rossija-Rossija», siis sain aru, et see pole lihtsalt pronkssõduri küsimus,» meenutab Ilmar Raag aprilli lõppu 2007. aastal. Raag, Kaitseliidu liige, oli teel mäest üles Toompea poole, et kui vaja, kaitsta seda märatsevate jõukude eest.

Kui otsida ühte pöördepunkti Raagi elus, mille kohta võib öelda, et see muutis, isegi kui mitte täielikult, siis igal juhul muutis tema elu ja töö trajektoori ning valikuid, oli see just pronksiöö. Raag oli olnud Kaitseliidu liige juba mõned aastad, kuid nagu ta ise tunnistab, mitte liiga tõsiselt. «Tahtsin lihtsalt teada, kas suudan Erna retke läbida.» Eelkõige oli Raag ikkagi tuntud kui Eesti Televisiooni juht, filmimees ja filmiajakirjanik, ühesõnaga – kultuuriinimene.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles