Laenuhaid ja maksuvõlgnikud: viskame pilgu riigijuhtide rahakotti (6)

Uuendatud 5. juuni 2024, 12:15
Copy
Riigikogu suurimad teenijad Lauri Laats ja Kersti Sarapuu ning suurimad laenajad Kristina Šmigun-Vähi ja Luisa Rõivas.
Riigikogu suurimad teenijad Lauri Laats ja Kersti Sarapuu ning suurimad laenajad Kristina Šmigun-Vähi ja Luisa Rõivas. Illustratsioon: Postimees

Riigikogulaste, ministrite ja tippametnike majandushuvide deklaratsioonide järgi on mullu kõige rohkem teenitud ligi 240 000 eurot ja kõige vähem 48 000 eurot, laenukohustusi on maksimaalselt 656 000 euro eest ja pundis on ka kaks suurt maksuvõlglast.

Oma majanduslikud tulud, tegevused ja huvid tähtajaks deklareerinud riigikogu liikmetest on kõige priskema aastase sissetulekuga keskerakondlane Lauri Laats. Talle järgnevad fraktsioonitu Kersti Sarapuu (193 140 eurot) ning isamaalased Mart Maastik (177 958) ja Aivar Kokk (165 230). Samas on sellise järjestuse tegemise juures üks suur «aga»: mitu riigikogu liiget ei esitanud tähtajaks, 1. juuniks oma huvide deklaratsiooni. Nende seas oli näiteks üks parlamendi laiema haardega ettevõtjaid Tarmo Tamm (Eesti 200), kelle aastatulu kohta meil seega infot ei ole.

Ka laiemalt olid just Eesti 200 poliitikud oma majandushuvide avaldamisel kõige lohakamad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles