Meelis Oidsalu oravate langusest: ka väga toetatud minister Pevkur sai pettumust valmistava tagasiside (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Meelis Oidsalu
Meelis Oidsalu Foto: Mihkel Maripuu

Poliitikavaatleja ja julgeolekueksperdi Meelis Oidsalu arvates on kõige tõsisem kaotus Kaja Kallase juhitaval Reformierakonnal. Kaitseminister Hanno Pevkuri kehv tulemus võib aga mõjutada tema võimalusi erakonna juhiks kandideerimisel. 

«Kõige tõsisem kaotus Kaja Kallase juhitavale Reformierakonnale. Osaliselt seotud tema enda otsusega mitte kandideerida. Peaminister oli ETVs näidatud valimispeo kõnes silmanähtavalt pettunud ja näost ära ja ei üritanud ka ise varjata seda, et tegemist on tagasisidega Eesti valitsuse tööle,» leidis Oidsalu. Lisaks oleks Oidsalu tegelikult oodanud, et Kallas tuleb ise ETV valimisstuudiosse selgitusi andma, mitte ei saada Paeti. 

«Arvestades, et Hanno Pevkur on kuulunud valitsuse kõige kõrgemate toetusnäitajatega ministrite hulka ja et valimiste peateemaks tehti Eestis jälle julgeolek, on eraldiseisvalt ka oravate kaitseministri valimistulemus altminek,» kirjeldas Oidsalu. Tema hinnangul mõnevõrra võib kesine tulemus mõjutada ka Pevkuri šansse eelseisvatel võimalikel Reformierakonna juhi valimistel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles