Narvalased eurovalimistest: keegi neist pole patuta (1)

Diana Harlamova
, Ida-Virumaa korrespondent
Copy
11 000 inimese hääle saanud Aivo Peterson on riigireetmise kahtlustusega kohtu all.
11 000 inimese hääle saanud Aivo Peterson on riigireetmise kahtlustusega kohtu all. Foto: Eero Vabamägi

Euroopa Parlamendi valijate aktiivsus oli seekord väikseim Ida-Virumaal, kus oma hääle andis 33,6 protsenti valimisõiguslikest kodanikest.

Ühest küljest on see seletatav Venemaa Föderatsiooni kodanike suure osakaaluga piirkonnas. Teisalt aga teatasid mitmed portaali Rus.Postimees küsitletud inimesed, et neil polegi kedagi valida. «Igaühel on selleks oma põhjus,» ütles Ljubov. «See, et Aivo Peterson (KOOS) sai 11 000 häält, on täiesti normaalne, aga Marina Kaljuranna (SDE) tulemuse kohta ei taha ma midagi öelda.»

Veera jäi enda sõnul valimistulemustega rahule, seda enam, et Mihhail Kõlvart (KE), kellele ta oma hääle andis, oli kokkuvõttes nii edukas. «Kõlvart tunneb asja ja rahvas läheb talle korda. Oleks hea, kui ta hakkaks Euroopas esindama Eesti venekeelseid. Peterson sai endale kellegi teise hääled, aga Katri Raik (SDE) sai neid nii vähe sellepärast, et ta jättis oma valimiseelsed lubadused täitmata. Ja üldse pole see koht naistele...»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles