Oravad paigutuvad eurokaotajate sekka: «Kõige tõsisem kaotus Kaja Kallase juhitavale Reformierakonnale» (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Meelis Oidsalu leiab, et kaitseminister Hanno Pevkuri valimistulemus on kehv, eriti kui arvestada, et Vene-sõbralikud Jana Toom ja riigireetmiskahtlustusega Aivo Peterson võtsid mõlemad rohkem hääli.
Meelis Oidsalu leiab, et kaitseminister Hanno Pevkuri valimistulemus on kehv, eriti kui arvestada, et Vene-sõbralikud Jana Toom ja riigireetmiskahtlustusega Aivo Peterson võtsid mõlemad rohkem hääli. Foto: Mihkel Maripuu

SA Liberaalne Kodanik (SALK) üks eestvedajaist Tarmo Jüristo leiab, et Eesti 200-l on viimane aega erakonnas kord majja lüüa ja probleemid ära lahendada, sest vastasel korral on neil väga suur võimalus erakonnana üldse mitte ellu jääda. Poliitikavaatleja ja julgeolekueksperdi Meelis Oidsalu arvates on kõige tõsisem kaotaja Kaja Kallase juhitav Reformierakond. Kaitseminister Hanno Pevkuri kehv tulemus võib aga mõjutada tema võimalusi erakonna juhiks kandideerimisel.

«Kaja Kallase juhitavale Reformierakonnale on see kõige tõsisem kaotus. Osaliselt on see seotud Kallase otsusega ise mitte kandideerida. Peaminister oli ETVs näidatud valimispeo kõnes silmanähtavalt pettunud ja näost ära ega üritanudki varjata, et tegemist on tagasisidega Eesti valitsuse tööle,» leidis Oidsalu. «Arvestades, et Pevkur on kuulunud valitsuse kõige kõrgemate toetusnäitajatega ministrite hulka ja et valimiste peateemaks tehti Eestis jälle julgeolek, on eraldiseisvalt ka oravate kaitseministri valimistulemus altminek.»

«Kümme tuhat häält pole just teab mis argument erakonna juhiks kandideerimisel, eriti kui arvestada, et Vene-sõbralikud Jana Toom ja riigireetmiskahtlustusega Aivo Peterson võtsid mõlemad rohkem hääli,» nentis Oidsalu ja lisas, et Pevkuri staatus valitsuses ei ole hetkel kuigi kõrge, eriti nüüd, kui ta rahvalt pettumust valmistava tagasiside sai.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles