Ahunit ja Rammot ootavad uued väljakutsed

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo ja Johannes Ahun lähevad Londonisse positiivsete emotsioonidega.
Karl-Martin Rammo ja Johannes Ahun lähevad Londonisse positiivsete emotsioonidega. Foto: Liis Treimann

Olümpiapurjetajad Karl-Martin Rammo ja Johannes Ahun on Londoni olümpiaks lati ühele kõrgusele seadnud.


Johannes Ahun läheb oma teisele olümpiale, Pekingis piirdus purjelaua RS:X klassis võistlev sportlane 33. kohaga. Samas tähistavad Londoni mängud tema karjääris ühe ajajärgu lõppu.

Hispaanias Cadizis toimunud MMil murtud jalaluuga võisteldes olümpiapääsme lunastanud Ahuni jaoks jääb RS:X klassis olümpial osalemine ilmselt viimaseks, sest see võistlusklass kaob suure tõenäosusega olümpiamängude kavast. Nii peabki ta pärast eelseisvat suve otsustama, kas ja millises klassis jätkata. «Variandid on kas lohesurfi või katamaraanide Nacra klassi üle kolida,» arvab Ahun.

Vigastusest on sportlane hästi taastunud ja oluliselt see Londoni regatiks valmistumist ei sega. «Joosta ma veel ei tohi, ent see ei mõjuta mu treeninguid väga suurel määral, merel saan korralikult treenida,» räägib Ahun. Olümpiaks valmistumisel jäi vigastuse tõttu esialgsest kavast välja vaid üks MK-etapp.

«Kokkuvõttes oli see luumurd väga õnnelik õnnetus,» meenutab ta. Kui Hispaania arstid oleksid nädal enne MMi saadud murdu röntgenipildilt kohe märganud, oleks purjelauduri jalg kipsi pandud ja mingist võistlemisest poleks juttugi olnud.

Londonis on Ahun eesmärgiks seadnud koha 15–20 parema seas. «Võrreldes Pekingiga on sel aastal osalejaid rohkem ning regatt on pikk ja raske,» ütleb purjelaudur. «Võtan nii olümpiat kui selleks valmistumist rahulikult ja püüan hea emotsiooni pealt korraliku tulemuse teha.»

22-aastane Karl-Martin Rammo lunastas olümpiapileti esimest korda, temalt võib tõsisemat läbilööki oodata Brasiilias Rio de Janeiros 2016. aastal peetavatel mängudel.

Rammo treener Rein Ottoson usub siiski, et noormees võib juba Londonis paljusid kogenud tegijaid ehmatada. «Loodan temast palju ja kuigi tippaeg peaks saabuma Rios, võib ta juba sel suvel paljusid tippe üllatada,» rääkis Rammot ligi 14 aastat treeninud Ottoson. «Ta on oma heade esitustega silma jäänud – nii soovib meiega koos treenida näiteks Inglismaa kolmas mees,» kiidab treener.

Nii nagu Ahun, tahab ka Rammo Londonis vähemalt 20 parema sekka tulla. «Konkurents Laser Standardi klassis on ülitihe ja mingit konkreetset kohta ennustada või tahta oleks ennatlik,» räägib Rammo. «Suuremat tulemust lähen püüdma Rios, seni annan iga päev treeningutel ja võistlustel nii suure panuse, kui suudan.»

Juba möödunud aasta detsembris Londonisse pileti lunastanud Finn-klassi purjetaja Deniss Karpak lõpetas reedel Suurbritannias Falmouthis toimuvad maailmameistrivõistlused. Avapäeva järel kolmandat positsiooni hoidnud Karpak näitas regatilt stabiilset sõitu ja sai lõpuks 95 mehe konkurentsis 11. koha.

Londonis esindab Eesti purjetamist kõigi aegade suurim koondis, lisaks Ahunile, Rammole ja Karpakile on olümpiakoha kindlustanud naiste RS:X-klassis Ingrid Puusta. Võimalik, et lisandub veel viieski koht, mida Laser Radiali klassis püüavad Anne-Mari Luik ja Anna Pohlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles