Häkkerid murdsid China Telecomi ja Warner Bros. võrkudesse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: SCANPIX

Swaggsec nimeline häkkeriterühmitus suutis väidetavalt sisse muukida Warner Bros.-i ja China Telecomi sisevõrgustikesse, lekitades internetti erinevaid kogutud andmeid.

Swaggseci nimi tõusis avalikkuse ette selle aasta jaanuaris, kui rühmitus võttis vastutuse FoxConni serveritesse sisse murdmise ja näpatud andmete avalikustamise eest, kirjutab CNET.

«China Telecomi sisse häkkimine oli täpselt nii lihtne, nagu me arvasimegi seda olevat. Kuna firma SQL serveri andmetöötluskiirus oli väga aeglane, siis meie kannatus katkes peale kuud aega andmete segamatut allalaadimist ning me liikusime edasi teiste sihtmärkide juurde,» oli kirjas Swaggseci poolt Pastebini jäetud sõnumis.

«Warner Bros.-i intranetti sisse murdes hämmastas meid firma konfidentsiaalset infot lugedes aga see, kui hästi olid firma võrgustiku turvaohud teada ja kaardistatud. Warner Bros.-i IT osakond ei olnud samas absoluutselt probleemidega tegelenud,» lisati Swaggseci poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles