Kahepaadil võivad olümpiale pääseda üllatajad

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geir Suursild (paremal) ja Jüri - Mikk Udam.
Geir Suursild (paremal) ja Jüri - Mikk Udam. Foto: Teet Suursild

Täna toimus Pärnu jõel paarisaerulistele kahepaatidele Londoni olümpiamängude katsevõistlus, et välja selgitada Eesti esindaja selles paadiklassis.

Kui enne võistlust eeldati, et olümpiapileti eest heitlevad Vladimir Latin/Kaur Kuslap ning Joosep Laos/Artur Maier, siis parimat minekut näitasid hoopis juunioride Euroopa meistrid Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam.

«Homme on juhatuse koosolek ja siis otsustame, kes olümpiale pääsevad. Praeguse seisuga peaksid minema tänase võistluse võitjad,» sõnas Eesti Sõudeliidu peasekretär Jaan Tults. «Noored võitsid täitsa kindlalt. Kahju, et teised nii lahjad olid. Suurem üllatus oli pigem see, et õiged olümpiakandidaadid nii mannetud olid.»

Siiski ei ole kõik nii lihtne, kuna Suursilda ja Udamit ei ole varasemalt olümpiamängude jaoks ülesse antud ning nüüd tuleb kiiremas korras hakata tegelema paberimajandusega. «Teiste jaoks on akrediteeringud juba sügisel ära tehtud ning nüüd tuleb noorte jaoks seda taotlema hakata. Samas keegi ei oska öelda, kas vajalikud load tulevad või mitte. Tegemist on nagu viisaprotseduuriga. Kui neile akretideeringut siiski saada enam ei õnnestu, siis sõidavad olümpiale Latin ja Kuslap,» lisas Tults.

«Viimase ülesandmise päevani on veel aega, kuid kahepaadi paneme kindlasti välja,» märkis Tults.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles