Juunioride MMil võitnud imemees ei suuda jalgpalli ja sprindi vahel valida

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Gemili
Adam Gemili Foto: SCANPIX

Barcelona juunioride kergejõustiku MMi 100 m jooksu ajaga 10,05 võitnud Adam Gemili ei tea veel, kas pühenduda täiskohaga jooksule või jätkata oma jalgpallikarjääriga.

 Gemili otsustas, et sellel aastal keskendub ta sprindile, aga lõplikku otsust pole andekas britt veel teinud, vahetab The Telegraph.

«Ma ei ole kindlat otsust veel teinud. Ootan selle aasta lõpuni,» ütles Gemili. «Muidugi oleks raske sprindist loobuda pärast maailmameistriks tulemist ja olümpial võistlemist, kuid ma ei taha otsust enne aasta lõppu langetada.»

Pärast suurepärast finaaljooksu on Gemili saanud ohtralt kiitust nii tänastelt kui ka möödunud aegade spordisangaritelt. Kõige vahetum oli kontakt endise maailmarekordimehe Maurice Greeniga, kes oli Barcelonas ametis kommentaatorina.

«Rääkisin Maurice Greeniga ja ta ütles mulle: «Vaata kui lühikest aega sa sprindiga oled tegelenud, aga sul on juba praegu parim tehnika, mida ma kunagi Suurbritannia spritneritel näinud olen» seda oli tema tasemega mehe suust väga meeldiv kuulda.»

Jalgpalliõpet on noormees saanud Londoni Chelsea jalgpalliakadeemias. Gemili kuulus nende ridadesse vanuses 8-15, pärast seda liikus ta ema õhutusel madalama liiga klubide juurde. Pärast Chelseast lahkumist oli ta aasta esiliigas mänginud Readingu hingekirjas ning alates 2009. aastast on tema koduklubi Inglismaa tugevuselt neljandas liigas mänginud Dagenham & Redbridge.

«Ma mõtlesin, et jätan suveks jalgaplli ning selle tulemuseks oli Euroopa meistrivõistluste hõbe 100 m jooksus. Ma ei teinud selleks isegi eriti trenni ja olin seega tulemusega väga rahul,» kommenteeris Gemili esimest tõsist kokkupuudet kergejõustikuga.

Noormees usub, et pole oma tippu saavutanud ning olümpial 100 m jooksus finaali jõudmine pole sugugi võimatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles