Suursild ja Udam: närv oli sees, aga jäime rahule

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam.
Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Londonis olümpiadebüüdi teinud Eesti paarisaerulise kahepaadi sõudjad Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam jäid küll oma eelsõidus neljandaks ja jätkavad vahesõidus, kuid sellest hoolimata olid noormehed sõiduga rahul.

«Enne sõitu oli väike närv sees, aga õnneks suutsime ennast maksimaalselt realiseerida. Jäime sõiduga väga rahule,» lausus 18-aastane Udam.

«Minul oli ikka väga suur närv sees,» tunnistas 17-aastane Suursild. «Pea käis ringi ja mõtlesin, et mis nüüd toimub. Start oli meil natuke uimane, aga õnneks saime siis hea rütmi sisse ja sõitsime niimoodi lõpuni.»

Juunis kuni 18-aastaste noormeeste seas Euroopa meistriks tulnud noormeeste jaoks oli tänane olümpiastart esimene kord täiskasvanute maailma paremikuga võistelda. «Vastupidavusel on ikka vaks vahet,» nentis Udam. «Me ei jõudnud sellist jõudu nii kiiresti taha panna. Umbes 800-900 meetri peal hakkasime maha jääma.»

«Hoidsime oma rütmi lõpuni, et seaks hea fiilingu sisse ja homme sama jõuga jätkata,» lisas Suursild.

Udam avaldas, et pärast sõitu olid mõlemad omadega üsna läbi, aga nüüd nad vähemalt teavad, mida sellise tasemega sõitudest oodata. «Täna andsime endast umbes 99 protsenti, homme peame n-ö Jaansoni käigu sisse lükkama,» muheles ta. «Pärast tänast sõitu võib-olla isegi natuke koidab poolfinaalikoht kui endast maksimumi anname, aga ei oska väga ennustada.»

Paarisaerulise kahepaadi vahesõit on homme hommikul Eesti aja järgi kell 11.30, edasi poolfinaali pääsevad kolm paremat, mis tähendab, et ühe paatkonna jaoks saab homme võistlus läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles