Vennad Eensaared tulid rogainis maailmameistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver ja Rain Eensaar.
Silver ja Rain Eensaar. Foto: Erakogu

Tšehhi ja Saksamaa piiril, Maagimäestikus toimunud kümnendatel rogaini maailmeistrivõistlustel võitsid Silver ja Rain Eensaar maailmameistritiitli.

Hõbedale jäeti seiklusspordi eksmaailmameister Jukka Pinola ja 2009. aasta rogaini Euroopa meister Eero Jäppinen Soomest. Pronksiga leppisid seekord 2008. aasta rogaini maailmeister Jevgeni Dombrovksi ja varasem rogaini MMi pronks Oleg Kalinin. Erik Aibast ja Andreas Kraas olid neljandad.

Meessuperveteranide klassis võitsid hõbeda Arvo Kivikas ja Johannes Tasa.

Rogain ehk ööpäevane võistkondlik valikorienteerumine on maailmas jõudsalt kandepinda laiendamas. Tänavusel tiitlivõistlusel osales 333 võistkonda 28 riigist. Võistlusmaastik haaras nii Tšehhi kui ka Saksamaa osa Maagimäestikust. Füüsiliselt nõudlik rada testis samas suurevormilisel maastikul päevase ja öise orienteerumise oskust. Võistlusolud muutis keerulisemaks mitmetunnine uduvihm, mis oluliselt halvendas mägedes nähtavust.

Edu MMil ei olnud Eensaartele siiski ootamatu. 2011. aastal Euroopa meistri tiitli võitmise järel olid nad maailmameistri tiitli püüdmise seadnud endale eesmärgiks ja selle nimel harjutanud. Eensaarte trumbiks on väga hea vastupidavus kombinatsioonis rajaplaneerimisstrateegia ja orienteerumistehniliste oskustega. Eensaarte kuldmedal on Eestile teiseks rogaini MMi medaliks põhiklassides. 2010. aastal Uus-Meremaal võitsid Karli Lambot, Tõnu Lillelaid ja Rait Pallo pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles