Oracle jätkab kohtuvaidlust SAPiga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oracle logo.
Oracle logo. Foto: SCANPIX

Saksamaa tarkvarafirma nõustus augustis maksma Oracle’ile 306 miljonit dollarit kahjutasu ning jättis ühtlasi USA ettevõttele õiguse illegaalse tarkvaraallalaadimise võimaldamisega seonduv kohtuasi edasi kaevata. Seda võimalust Oracle ka kasutas.

Oracle kaebas SAPi 2007. aastal kohtusse, kuna selle allüksuse TomorrowNow töötajad pakkusid illegaalselt Oracle’i tarkvarauuenduste ja -lisade allalaadimisvõimalust, vahendab ITNews.

2010. aasta novembris mõistis California vandekohus Oracle’i kasuks välja 1,3 miljardit dollarit, kuid protsessi juhtinud kohtunik leidis, et see summa on liiga suur, jättes Oracle’ile võimaluse leppida 272 miljoni dollari suuruse kahjutasuga või alustada kahjutasude täpsemaks määramiseks uus kohtuasi.

Oracle valis teise võimaluse ning esimene vastav kohtuistung pidi aset leidma selle aasta 27. augustil.

Enne seda suutsid SAP ja Oracle aga jõuda kokkuleppele, mille kohaselt on kahjutasu esialgseks suuruseks 306 miljonit dollarit ning Oracle’ile jääb õigus eelmise kohtuasja tulem edasi kaevata. Kui kohtu poolt määratud kahjutasu suurus jääb seejuures alla 306 miljoni dollari, maksab SAP puuduva vahe kinni.

Nüüd teatas SAP, et Oracle ongi antud kohtuasja edasi kaevanud, lootes suurendada Saksamaa tarkvaraettevõtte makstavat summat.

SAPi jaoks on kohtuasi läinud väga kulukaks, muuhulgas nõustus firma juba kaks aastat tagasi kinni maksma Oracle’i juristide 120 miljoni dollarini ulatuvad tasud.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles