Mehed usaldavad tööturuametit järjest rohkem

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Egle Käärats rääkis tänasel pressikonverentsil, et mehed usaldavad tööturuametit järjest rohkem.



Käärats ütles, et majanduslanguse ajal on mehi töötute hulgas üllatavalt naistest rohkem. Tänase päeva seisuga moodustavad mehed 55,9 protsenti registreeritud töötutest.

Kääratsi sõnul näitab see olulist muudatust töösuhte lõpetamise põhjustes. «See ei ole enam alati töötaja otsus, on palju majanduslikel põhjustel lõpetamisi, palju ebakindlust turul,» rääkis ta.

«Ka mehed, kes usuvad enda võimesse ja suutlikkusse tööd ise leida, usaldavad järjest rohkem tööturuameti teenuseid,» tõi Käärats välja. Ning kui mehed juba ennast töötuna arvele võtavad, siis on tema sõnul näha, et halli ala ehk registreerimata töötust jääb järjest vähemaks.

Negatiivse poole pealt tõi Käärats välja, et kui eelmisel nädalal oli tööturuametis pakkuda 2000 vaba töökohta, siis tänaseks on neid 1600. «Nädalaga on olnud üsna suur langus ja üks põhjustest võib olla ka see, et me oleme järjest rohkem rääkinud sellest, et tööturuameti teenuseid kasutada,» arvas ta.

Nii usub Käärats, et vabade kohtade langus on tingitud sellest, et inimesed on saanud läbi ameti tööd, kuid mõni koht on ehk turult ka kadunud.

Sotsiaalministeerium avas selle nädala esmaspäeval oma kodulehel tööotsijate infoleheküljel tööturuametis pakutavate vabade töökohtade loetelu. Käärats kutsus ka ettevõtteid üles rohkem oma vabu töökohti tööturuametisse teatama.

Lisaks on ministeerium välja andnud ka infolehe «Abiks tööotsijale», mis jõuab paberkandjal kõikidesse postkastidesse ning järgmisel nädalal ilmub ka venekeelsena venekeelsete päevalehtede vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles