Zjuganov säutsus USA saadiku kohta: lasti maha nagu viimane koer

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kommunistide liider Gennadi Zjuganov (punase lipsuga) duumasaadikute keskel.
Vene kommunistide liider Gennadi Zjuganov (punase lipsuga) duumasaadikute keskel. Foto: SCANPIX

Venemaa esikommunist Gennadi Zjuganov säutsus Twitteris USA Liibüa suursaadiku Christopher Stevensi tapmise kohta, et «ta lasti maha nagu viimane koer».

Parteijuht lisas , et «ta lõikas seda, mida külvas», kirjutab Kommersant Online.

Ameerika Ühendriigid ei kavatse jätta Zjuganovi solvangule vastamata. Vene Kommunistliku Partei esimehe säutsudega on tutvunud nii presidendi administratsioon kui välisministeerium.

Pärast novembris aset leidvaid USA presidendivalimisi võib oodata «äärmiselt karmi reaktsiooni» ja seda sõltumata selles, kes valimistel võidutses.

Väljaande allikad Washingtonis ei varjanud pahameelt selle üle, et riigiduuma suuruselt teise fraktsiooni juht mõnitas hukkunud diplomaadi mälestust. Zjuganovi teravused on seda üllatavama, et esikommunist on hoidnud tihedaid kontakte USA Moskva saatkonnaga: suhelnud saadikutega, käinud regulaarselt vastuvõttudel.

Suursaadik Stevens ja veel kolm USA diplomaati said surma eelmisel nädalal, kui vihane rahvahulk ründas Banghazis USA konsulaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles