Tiina Kaalep pürib ERRi juhatusse

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kaalep
Tiina Kaalep Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kauane Eesti Ekspressi peatoimetaja Tiina Kaalep, kes veetis viimased kaks ja pool aastat Portugalis enda sõnul koduperenaisena, on vastu võtnud Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse kutse täita sealne viies, seni vakantsena püsinud koht.


Kaalep (44) tunnistas Postimehele, et võttis ERRi juhi Margus Allikmaa pakkumise vastu seetõttu, et ta tahaks rohkem tööd teha kui kodus olla. «Mul on palju energiat,» ütles ta. «Olen ülepuhanud.»



Kaalep lahkus Eestist ja Eesti Ekspressi peatoimetaja kohalt 2006. aasta suvel, mil tema abikaasa Mart Tarmak sai Eesti suursaadikuks Portugalis.



Euroopa teises otsas täitis Kaalep oma aega nii kirjutades kui ka interneti kaudu raamatuid ja saateid toimetades.



Kaalepi ametisse pääsemine sõltub teisipäevasest ERRi nõukogu otsusest, kuid Allikmaa andis Postimehele mõista, et ta on nõukogu liikmetega selles küsimuses juba nõu pidanud.



Allikmaa sõnul hakkab Kaalep nõukogu kinnitava otsuse korral kureerima ERRi kõigis programmides uudiste- ja ühiskondlik-poliitilisi saateid, sh internetiuudiseid ning majandus- ja välispoliitikasaateid.



Allikmaa põhjendas Kaalepile ettepaneku tegemist väitega, et too on parim asjatundja, keda selles vallas on võimalik Eestis leida, tuues esile tema asjatundlikkuse ning väärt kogemused ajakirjanikuna.



1987. aastal raadioajakirjanikuna Tartu Üli+kooli lõpetanud Kaalep lausus, et pakkumine asuda ERRi juhatuse liikmeks on talle suur au, sest ta peab rahvusringhäälingut Eesti kõige mõjuvõimsamaks meediaorganisatsiooniks.



Kaalep veetis raadiotööl seitse esimest aastat oma ajakirjanikuteel, olles algul ametis «Päevakajas» ja seejärel juhtides Raadio 2 uudistetoimetust. Järgmised aastad, 1994–1998 töötas ta Postimehe palgal. 1998. aastal sai temast Eesti Ekspressi A-osa juhataja ning neli aastat hiljem lehe peatoimetaja.



Kaalep sai pakkumise asuda ERRi palgale ka aasta tagasi, kuid lükkas selle kui vähehuvitava tagasi. Allikmaa sõnul oli tollane pakkumine sisult samasugune nagu nüüdnegi, kuid selle erinevusega, et Kaalepi kureerida oleks jäänud ainult uudised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles