Politsei ja kapo küberründajate jälitamist ei tunnista

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kuigi viimastel päevadel üksikute küberrünnetega rinda pistma pidanud Riigi Infosüsteemide Amet viitab kurjategijate avastamisel politseile, tunnistab Politsei- ja Piirivalveamet (PPA), et nemad küberründajaid taga ei otsi.

Keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kaarel Kuusk ütles, et küberrünnakud ei ole politsei valdkond, mistõttu pole sellega ka kedagi tegelema pandud.

Formaalselt kuulub selliste riigiasutustevastaste kuritegude uurimine kaitsepolitsei tööülesannetesse. Kapo pressiesindaja Harrys Puusepp nentis, et amet ei saa anda rünnakute uurimise kohta ei eitavat ega jaatavat vastust. Veel enne esimeste rünnakute toimumist tunnistas ta, et kaitsepolitsei sel hetkel asjasse ei puutu.

«Ei ole vale eeldada, et ega me ju niisama ei istu. Aga see ei ole asi, kus me midagi räägime,» sõnas Puusepp. 

Riigiprokuratuur ütles Postimehele, et küberrünnakuga ähvardamine või veebis poliitilise teate avaldamine paragrahvi alla ei lähe, riigi infosüsteemide reaalne ründamine aga küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles