Meikar: erakondade rahastamises on kindlasti midagi juba muutunud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar.
Silver Meikar. Foto: Peeter Langovits

Reformierakondlasest endine riigikogu liige Silver Meikar ütles, et tema arvamusloole järgnenud suure tähelepanu tõttu on erakondade rahastamises kindlasti midagi juba muutunud.

Meikar märkis kriminaalmenetluse lõpetamisest rääkides, et nagu menetluse alustamise puhul on ka praegu mõistlik, kui seda otsust kommenteerib prokuratuur. «Nii palju, kui ma juba lugenud olen, on nad seda teinud üsna põhjalikult,» lausus ta.

Samas ütles ta, et talle pole niinimetatud rahastamisskandaal kunagi olnud teema, mida lahendaks kellegi süüdimõistmine kohtus. «Minu jaoks on see teema, mida tuleb arutada ja mis võiks lõpuks muuta midagi inimeste peades, kes mõtlevad poliitikast ja kes poliitikas tegutsevad,» märkis ta.

Meikar avaldas heameelt, et tänu suurele tähelepanule on erakondade rahastamises kindlasti midagi juba muutunud. «Erakonnad pööravad kindlasti rohkem tähelepanu oma rahastamisele. Selles osas ilmselt nõustub minuga ka Kristen Michal,» ütles ta.

Meikar lisas, et viimased kuud pole talle olnud just kerged, sest ta ei oodanud, et Reformierakond asub sisulise arutelu asemel isiklikule rünnakule.

Riigiprokuratuur teatas täna, et otsustas Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks algatatud kriminaalmenetluse lõpetada, kuna kogutud tõenditest süüdistuse esitamiseks ei piisa. Varem oli kriminaalasjas erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumises kahtlustatavaks tunnistatud neli ning vastavalt pistise võtmises ja andmises kaks inimest.

Kriminaalmenetlust alustas prokuratuur tänavu mais pärast Meikari arvamusloo ilmumist Postimehes. Meikar kirjutas toona, et annetas parteile aastatel 2009–2010 115 000 krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi tema sõnul erakonna toonane peasekretär Kristen Michal ning raha vahendajaks oli partei büroos töötanud Kalev Lillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles