Michal Meikarile kättemaksu ei ihu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Liis Treimann / Postimees

Justiitsminister Kristen Michal ütles täna pärastlõunal, et ei ihu talle kriminaaluurimise kaela toonud erakonnakaaslasele Silver Meikarile kättemaksu, kuid tahaks tagasi saada kunagi talle laenatud beebimonitore.

Michal ütles Reformierakonna peakontoris ajakirjanikega rääkides, et seda peab otsustama erakond, mis Meikarist edasi saab. Küll aga tahaks Michal oma sõnul Meikarilt tagasi saada beebimonitore, mille too ükskord laenas, aga pole siiani tagastanud.

Emotsionaalselt on Michali sõnul viis viimast kuud olnud pingelised ja rasked. Ometigi on tal oma sõnul hea meel, et uurimine viidi läbi suure põhjalikkusega. Michali teada kuulati menetluse raames üle rohkem kui 60 inimest, vaadati läbi umbes 80 inimese kontosid.

Michal lisas, et muidugi on hea tulemus ka mustvalgel näha, ehkki ta ise teadis esimesest päevast peale, et Meikari väited ei vasta tõele.

Oma edasisi samme poliitikas Michal praegu välja öelda ei osanud. Ta kinnitas, et erakonna juhiks kandideerida ta ei plaani.

Küsimusele, kuidas üldse see skandaal tema karjääri mõjutab, vastas Michal, et pahatahtlikud võivad kommentaariumis seda juhtumit kasvõi 10 aastat ette heita.

Michal tõdes ka, et oma iroonia selles on, et kõike seda pidi ta läbi elama just justiitsministri ametis olles.

Ka Kalev Lillo ütles, et on menetluse tulemusega rahul. Kui uurimise algusfaasis avaldati, et Lillo keeldus asjas ütlusi andmast, siis nüüd kinnitas mees, et käis ülekuulamisel kaks korda ja see fakt saab kinnitust, kui määrus saab avalikuks. Ka Lillo jättis Meikari saatuse parteis erakonna otsustada ega tahtnud oma arvamust ses osas välja öelda.

Riigiprokuratuur otsustas Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks algatatud kriminaalmenetluse lõpetada, kuna kogutud tõenditest süüdistuse esitamiseks ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles