Reinsalu: kaitsevägi tuleb mehitada ja varustada täies mahus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Andres Haabu

Lähiaastatel on Eesti riigikaitse peaeesmärk keskenduda olulisemate sõjaliste võimete väljaarendamisele, ütles kaitseminister Urmas Reinsalu kõrgematel riigikaitsekursustel peetud ettekandes.

Kaitseministri sõnul on tähtis tõsta kaitseväe sõjalist võitlusvõimet ning võtta vähemaks administreerimiskohustusi. «Näen oma peamise eesmärgina võimalikult kasutatava, võimalikult tõsiseltvõetava ja võimalikult suures osas «sõdiva» ning vähem administreeriva kaitseväe arendamist,» ütles Reinsalu.

Ta lisas, et tõeliselt võitlusvõimelised on üksnes need üksused, mis on täielikult mehitatud ja varustatud ning puudulikult komplekteeritud üksused ei anna riigi kaitsmisse täit panust. Seetõttu tuleb rohkem tähelepanu pöörata reservarmee varustamisele.

 «Meid saab kaitsta vaid reaalselt eksisteeriv, mitte paberile joonistatud armee. Sõjalises kaitses on üks terviklik võime oluliselt suurem väärtus kui kaks poolikut võimet,» ütles minister.

 «Sellekohased otsused teeme lähiajal koos kaitseväega uue kümneaastase arengukava väljatöötamisega,» lisas Reinsalu.

Samuti andis kaitseminister kursused edukalt läbinutele vastava tunnistuse ja rinnamärgi.

Täna lõppenud kõrgemad riigikaitsekursused olid järjekorras 27. Need toimuvad alates 1999. aastast ja kursused on lõpetanud üle 1100 inimese erinevatest eluvaldkondadest. Kursustel osalevad poliitikud, riigiametnikud, kaitseväelased, ettevõtjad, ajakirjanikud, haridustöötajad ning mitmetes teistes eluvaldkondades aktiivsed inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles