Politseinikku rünnanud noormees võeti vahi alla

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik.
Politseinik. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Sõidukit juhtinud alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta 19-aastane noormees ründas politseiametnikke. Kuna mees on varasemalt kriminaalkorras karistatud tingimisi vangistusega, võeti ta kuni kuueks kuuks vahi alla.

3. novembri öösel märkas Lõuna prefektuuri politseipatrull Tartus Põhja pst ja Oksa tn ristmikul avariilise esiosaga sõiduautot Audi 100.

Auto peatati. Kontrollimisel selgus, et sõiduki roolis oli alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta 19-aastane noormees ning autos viibisid kaasreisijad. Sõidukijuht viidi politseibussi, kus noormees muutus agressiivseks ning ründas politseiametnikku.

Kaasreisijate kontrollimisega tegeles teine patrullpolitseinik. Esialgsetel andmetel muutus üks autos viibijatest, 15-aastane noormees agressiivseks ning osutas füüsilist vastupanu politseiametnikule.

Mõlemad noormehed peeti kinni ning viidi esialgu kainenemisele. Juhtunu uurimiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

«19-aastane noormees on varasemalt kriminaalkorras karistatud kehalise väärkohtlemise eest tingimisi vangistusega,» kommenteeris Lõuna Ringkonnaprokuratuuri valveprokurör Marge Püss. «Lisaks oli ta karistatud väärteokorras liiklusalaste süütegude toimepanemise eest. Tingimisi vangistusega karistamine tähendab teatud nõuete täitmist. Kui inimene sellele vaatamata paneb katseajal uue kuriteo toime, siis ei jäta prokuratuur sellele reageerimata.»

Pühapäeval esitas prokuratuur kohtule taotluse noormehe vahistamise kohta. Eeluurimiskohtunik rahuldas prokuratuuri taotluse ning noormees võeti vahi alla kuni kuueks kuuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles