Korobeinik: Reformierakond peab seletusi andma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobeinik
Andrei Korobeinik Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Andrei Korobeinik ütles, et kuigi ta ei kiida heaks Silver Meikari valitud teid, kuidas erakonna varjatud rahastamisele tähelepanu juhtida, on probleem olemas ning erakond peaks ühiskonnale olukorda selgitama.

«Reformierakond on täna keerulises seisus. Prokuratuuri poolt lahkelt avaldatud protokollide tekste lugedes on mul väga raske uskuda, et «midagi pole olnud». Süüdistus jäi esitamata ja juriidiliselt on olukord ammendatud, kuid prokuratuuri otsusega pole midagi lõppenud,» ütles Korobeinik ERRi uudisteportaalile.

«Me ei saa tuima näoga tulevikku vaadata, tõmmates minevikule kriipsu peale. Kui me tahame ühiskonna usaldust tagasi võita ja esineda tõsiseltvõetavate poliitiliste algatustega, siis ühiskonnale tuleb seletusi anda,» ütles riigikogulane.

Ta viitas, et praegu tegeleb põhiseaduskomisjon erakondade rahastamise korrastamisega, täna arutatakse riigieelarvest eraldatava raha vähendamist, väikeparteide elu lihtsamaks tegemist, kampaaniakuludele ülempiiri seadmist, ning uskus, et nendest ideedest jääb maratoni lõpuks ka päris palju alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles