Randpere: pahameel Reformierakonna vastu pole laiapõhjaline, vaid kildkonna tekitatud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Repro.

Reformierakonna juhatuse liige Valdo Randpere ütles vestlussaates «Kolmeraudne», et tema meelest pole pahameel Reformierakonna suhtes ühiskonnas valdav, vaid seda kannab väike kildkond põhimõttelisi erakondade vastaseid, eesotsas poliitikablogi Memokraat autoritega, kellel on ühiskonnas tõe monopol. 

Saatejuht Mihkel Raud juhtis neljapäevaõhtuses otsesaates Randpere tähelepanu sellele, et äsja pinnale kerkinud juhtumi poliitikute riigi raha eest vändatud persoonivideotega võib ju lugeda tööõnnetuseks ja unustada, ent pahameel erakonna käitumise suhtes on pikaajalisem ja laiapõhjalisem.

Randpere sellega ei nõustunud. «Tegelikult on ühiskonnas üks grupp, kes proovibki selgeks teha seda, et kõik erakonnad on kurjast. Praegu on neil käsil Reformierakond.» Randpere väitis, et erakondade mustamine on toimunud juba mitu aastat, üheks näiteks sellest olevat NO99 etendus «Ühtse Eesti suurkogu».   

«See oli osa sotsiaalsest tellimusest. Varem sai see grupp väljenduse selles, et tekkisid uued rahulolematuse-erakonnad. Nüüd ei ole suudetud sellist erakonda kokku panna ja võetud teemaks, et vabaühendused peaksid saama rohkem sõnaõigust.»

Seepeale esitas vaataja küsimuse, et Randpere võiks avaldada, kes sinna erakondadevastasesse kildkonda kuuluvad.

«See on grupp inimesi, kuhu kuuluvad siis noh, tuntud… Kui nimedest rääkida, võtaks näiteks (Daniel – toim) Vaariku, siis Jüristo - kõik need Memokraadi inimesed, kelle juures Silver Meikar on leidnud uue seltskonna ja kes on üles ehitanud olukorra, milles neil on tõe monopol. Kui sa vaatad kõike seda, siis keegi ei tohi uskuda teistmoodi, kui nemad arvavad. Reformierakond vastupidi ütleb, et mõtle kuidas tahad, igaühel on õigus oma usule,» kinnitas Randpere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles