Kaja Kallas: poliitikas on teemasid, millele mehed ei oska läheneda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Reformierakonda kuuluv riigikogu liige Kaja Kallas leiab, et naiste suurem esindatus poliitikas on vajalik, kuna mehed ei oska teatud teemadele läheneda ega tunne neid.

«Kui ma ei olnud poliitikas, siis ma ei pidanud ka seda oluliseks, kuna advokaadi töös ei ole oluline, kas oled mees või naine, hinnatakse sinu nõuannet, aga poliitikas ma tunnen seda, et on väga palju teemasid, mida mehed ei tea või lihtsalt ei oska neile läheneda,» rääkis Kallas ETV saates «Vabariigi kodanikud»

Ta tõi teiste valdkondade kõrval ühe näitena välja madala sündivuse küsimuse. «Neist ei saa mehed rääkida, sest nad ei tea neid asju,» arvas Kallas.

«Meestel ja naistel on väga erinev elukogemus ja erinev vaade sellele ühiskonnale ja kui vaadata, et ühiskonnas on ikkagi pooleks mehi ja naisi, siis selleks, et see hääl oleks võrdselt kõlav, peab mehi (poliitikas – toim.) olema sama palju kui naisi,» leidis poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles