Ida-Virumaal pures hunt taluõuel koera

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niinepite pere koer Bock on Illuka vallas viiest koerast ainus, kes võitlusest hundiga eluga välja tuli.
Niinepite pere koer Bock on Illuka vallas viiest koerast ainus, kes võitlusest hundiga eluga välja tuli. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaal Illuka külas pures hunt ketikoera, kes vastupidiselt neljale samas vallas toimunud hundirünnakule tuli vahejuhtumist eluga välja.

Eelmise nädala pühapäeva hommikul koera söötma läinud perenaine Vilma Niinep leidis oma hoolealuse eest verisena – looma oli puretud külje pealt ja kaela ümbert ning tema elu päästis vaid lai nahkrihm, vahendab Põhjarannik.

«Arst, kes ta kokku õmbles, ütles aga, et see on hundi töö: külje peal olevat hundi hambajäljedki näha,» ütles Niinep, kes peab koeraga veelgi arsti vahet käima ja imestab, kuidas hundid julgesid majast 10-15 meetri kaugusele koerakuudi juurde tulla.

Niinepite koduvalvur pole sel sügisel Illuka vallas ainus koer, kes on hundi hambaid tunda saanud, küll aga ainus, kes ellu jäi – paari kuu jooksul on hundid sealkandis maha murdnud neli koera.

Terve Ida-Virumaa peale jagati tänavu vaid kaks hundilaskmise luba ja Illuka vallas ei tohi neid üldse küttida. Kohalike jahimeeste hinnangul on vaid kaks luba ilmselgelt liiga vähe.

Keskkonnaameti Viru regiooni jahinduse spetsialist Raivo Sass usub, et koeri kimbutab mõni vana või vigane hunt, kes metsas jahipidamisega enam hästi hakkama ei saa, kokku elab keskkonnaameti andmeil Ida-Virumaal 15 hunti ja võib juhtuda, et maakond saab hundilaskmise lube juurde.

Ta märkis, et käis Vilma Niinepi koera vaatamas ja veendus, et tegu oli hundirünnakuga, mis tähendab, et keskkonnaamet kompnenseerib ravikulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles