ERR: Rein Raua arvates on demokraatia juba kaaperdatud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud
Rein Raud Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna, et kellelgi ei ole õigust demokraatiat kaaperdada, kuid professor Rein Raua sõnul on demokraatia juba kaaperdatud ning Harta 12-le allakirjutanud tahavad seda tagasi.

«Kõige rohkem häirib see, et kui president oma reaktsioonis ütles, et demokraatiat ei saa kaaperdada, siis mulle tundub, see on juba juhtunud, demokraatia on kaaperdatud ja me tahame seda tagasi,» vahendab ERR Uudised Raua seisukohta.

Ta lisas, et väga paljudel inimestel ei ole ettekujutust või eeldust, et riik võiks koosneda vabadest inimestest, vabadest kodanikest.

«Kui keegi avaldab oma kriitilist arvamust, siis vastureaktsioon on, et huvitav, miks ta seda tegi, kelle huvides see on, mis on tema tegelikud eesmärgid,» rääkis Raud, et vandenõuteooriad on ületanud igasugused piirid ja mõte, et vaba inimene kasutab vabalt oma arvamuse avaldamise õigust, ei tule justkui kellegi pähe.

Raua sõnul on praegu kõigile selge, et Eesti poliitilist süsteemi on vaja muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles