Eesti lennunduse aasta teo konkursi võitis õhuvägi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta lennundusteo auhinna üleandmine.
Aasta lennundusteo auhinna üleandmine. Foto: www.eava.ee

Täna anti üle konkursi «Aasta tegu Eesti lennunduses» rändauhind «Kotkas», mille võitis Eesti õhuvägi.

Auhinna vääriliseks peeti eesti rahvusest pilootide jõudmist lahingupiirkonda ja nende esimesi lahinglende, teatas Eesti Lennuakadeemia.

Afganistanis teeninud õhuväe kopteripilootide teenistusülesanne oli Eesti militaarlennunduse taasiseseisvumise aja kõige laiaulatuslikum projekt, millega saadeti neli Eesti kaitseväe kopteripilooti lahingukogemusi omandama.

Eesti Lennuakadeemia vilistlased kapten Rene Kallis ja kapten Martin Noorsalu teenivad koos USA Marylandi rahvuskaardi 29. lahinglendude brigaadi pilootidega. Oma esimese teenistusülesande täitsid piloodid UH-60 BlackHawk tüüpi kopteritel lennates.

«Eesti õhuväe kopteripilootide jõudmine lahingupiirkonda on saavutus kogu Eesti lennundusele,» ütles õhuväe ülem kolonelleitnant Jaak Tarien. «Olles osaks liitlaskohustusi täitvas Eesti väekontingendis Afganistanis, on meie pilootide ülesandeks haavatute transport lahinguväljalt haiglasse. Täites seda rasket ja ohtlikku ülesannet, päästavad kapten Kallis ja kapten Noorsalu teiste liitlassõdurite ning Afganistani armee võitlejate elusid. Väljaõppel ja lahingutandril saadud kogemus rakendatakse tulevikus Eesti militaarlennunduse edasiseks professionaliseerumiseks.»

Auhinnasaaja valiti hommikul toimunud Eesti Lennuakadeemia nõunike kogu salajasel hindamisel.

Varasematel aastatel on rändkotka auhinna võitnud Eesti Lennuakadeemia, õhuvägi, Eesti lennundusmuuseum, Tartu Lennukolledž, piirivalve lennusalk, Tallinna lennujaam ja Tartu lennujaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles