«Keskpäevatund»: politseijuhtide juttu on valus kuulata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Raadio Kuku saate «Keskpäevatund» saatejuht Priit Hõbemägi leidis, et alandav ja lausa valus on kuulata politseijuhtide juttu sellest, kuidas nad muudkui optimeerivad, aga samal ajal pole Lihulas ainsatki politseinikku.


Hõbemägi ütles, et saab väga hästi aru inimestest, kelle kodulinnas pole ühtegi mundrimeest ja kui midagi juhtub, siis tuleb hakata ootama, kuni patrull kusagilt kaugelt kohale sõidab.

«Asi on selles, et Eesti Vabariik jätab ühe oma linna ilma politseinikuta. Ja me kuuleme päevast päeva politseijuhtidelt, kuidas nad optimeerivad ja nii edasi. See on nii rumal ja alandav, et valus on seda kuulata,» lausus Hõbemägi.

«Tehnoloogia võib areneda ja optimeerida võib lõpmatuseni, aga üks konstaabel peab ikka ühes inimasulas olemas olema,» leidis teine saatejuht Ainar Ruussaar.

«Sellest on olnud palju juttu ja kõrged ametnikud räägivad, et seal on nii pisike palk ja selle raha eest keegi sinna tööle ei tule. Ma ütlen nüüd siia mikrofoni: kuulge, lahendage see küsimus! See on teie väljakutse! Ärge rääkige rumalat juttu, et palk on 600 eurot, lahendage see küsimus ära!» kutsus Hõbemägi politseijuhte üles Lihula probleemile lahendust leidma.

«See on tervele siseministeeriumi süsteemile ja politseiametile nagu koeranael. See on üks pisike asi, mis läheb inimestele väga-väga korda. Aga selle asemel aetakse kogu aeg mingisugust jama. Et ei ole raha ja et inimesed ei taha tööle tulla. Ja niikaua kui ei leita seda raha ja ei leita sinna inimest, niikaua jäädaksegi sellest rääkima,» ütles Hõbemägi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles