700 õpilast peab Estonias «Lahedat koolipäeva»

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia
Rahvusooper Estonia Foto: Peeter Langovits.

Juba 9. aastat toimuv noortele suunatud etendus-konverents «Lahe koolipäev» toob täna rahvusooperisse Estonia kokku 700 õpilast.

Õpilased saabuvad konverentsile 14 eribussi ja rongidega üle terve Eestimaa. Oma kogemusi jagavad noortega Tõnis Mägi, Mart Sander, Jaanus Rohumaa, Andy Valvur ja teised. Ühtlasi kuulutab Riigikogu esimees Ene Ergma konverentsil välja noore «Hea Eeskuju 2012», kes pälvib 1300 euro suuruse stipendiumi.

Noortekonverentsi «Lahe koolipäev» eripära seisneb just selle innovaatilises ülesehituses, mis eirab formaalset ja igavat loengustiili. Tänavu tervitatakse noori rahvusooperile iseloomuliku pidulikkusega.

Noored hakkavad bussidega Estonia ette saabuma juba alates kella 9.00, neile rullitakse maha punane vaip, mantleid aitavad seljast sõbralikud portjeed ning muusikat mängib keelpillikvartett. Üle Eesti kokku sõitnud noori tervitavad Riigikogu esimees Ene Ergma ning konverentsi programmijuht Märt Treier.

Konverentsi avab kell 10.00 spetsiaalselt noortele mõeldes Eestisse lennanud eesti soost «stand-up comedian” Andy Valvur. Andylt võtab jutujärje üle Allar Jõks, kelle ettekande ajal võib näha tõelist Kullamaa kultuurimaja diskot.

Aja kasutamise üle arutleb ka Jaanus Rohumaa. Võrumaa talunaine Karin Sepp viib meid aga tõelisele külapeole. Mart Sandri ajal saavad noored kuulda pala muusikalist «Silva”. Konverentsile panevad väärika lõpu dirigent Risto Joost ning Tõnis Mägi, kellega koos pannakse saal rõkkama muusikast. Lavalaudadel saab näha nii Estonia orkestrit, ooperilauljaid, balletitruppi kui ka rahvatantsijaid, parkuurijaid ja palju muud põnevat.

Pärastlõunal kell 16.15 kuulutab Riigikogu esimees ja konkursi patroon Ene Ergma välja «Hea Eeskuju», kes saab endale 1300 euro suuruse stipendiumi. Konkursiga tänatakse neid noori, kes on oma kodukandi ja kaaskondlaste hüvanguks teinud tegusid, mis on mõjutanud positiivselt kohalikku elu.

Noortekonverents «Lahe koolipäev» on kooliõpilaste seas kujunenud aasta oodatuimaks sündmuseks. Konverentsil on aastate jooksul osalenud üle 4000 õpilase. Tänavu valiti «Lahe koolipäev» ka Eesti noortesõbralikuks organisatsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles