Pentus-Rosimannus: keskendume inimeste lintšimise asemel sisulistele muudatustele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus enne juhatuse koosolekut
Keit Pentus-Rosimannus enne juhatuse koosolekut Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna aseesimehe Keit Pentus-Rosimannuse sõnul arutati erakonna juhatuses täna küll ka justiitsministri võimalikku lahkumist, kuid peeti mõistlikuks keskenduda ühe või teise inimese lintšimise asemel sisulistele muudatustele.

Pentus-Rosimannus ütles Postimehele, et hommikusel juhatuse koosolekul oli tõesti arutlusel ka justiitsminister Kristen Michali võimalik lahkumine. «Eks me ikka arutasime ka seda küsimust ja üldine meelsus on see, et ühe või teise isiku lintšimise asemel on mõistlik keskenduda sisuliste muudatuste osas ühisosa leidmisele ja nende ärategemisele,» ütles ta.

Ta kinnitas, et seda juhatus täna ka tegi, valmistudes eelkõige presidendi juures toimunud ümarlauaks, arutades sisulisi muudatusi ja lahates detaile.

Ümarlaual soovisid reformierakondlased tema sõnul detailsemalt kuulata harta autorite ettepanekute tausta ja konkreetsemat sisu ning selles osas võib Pentus-Rosimannuse hinnangul öelda, et kohtumine oli samm edasi. «See, et tahetakse otsida reaalseid lahendusi, tahetakse jõuda reaalse kokkuleppeni, oli see, mis siit täna kõlama jäi,» lausus ta pärast ümarlauaarutelu ning nimetas suureks plussiks, et laua ümber oldi avatud meelega ja otsiti ühisosa.

Kadriorus poliitikute ja kodanike vahelise usaldamatuse ja lõhe likvideerimiseks presidendi eestvõttel korraldatatud arutelul otsustati, et ettepanekuid hakatakse rahvalt koguma internetipõhiselt, nende analüüsi ja sõelumist hakkab korraldama Eesti Koostöö Kogu ning see toimub presidendi egiidi all. Vastavad eelnõud peaksid riigikokku jõudma tuleva aasta 31. märtsiks ja seadusteks saama enne jaanipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles