Vihjeliini on teavitatud 200 laste ärakasutamist esitavast internetilehest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihjeliin.ee avakülg
Vihjeliin.ee avakülg Foto: Internet

Lastekaitse Liidu hallatavale veebipõhisele vihjeliinile on pisut enam kui pooleteise aasta jooksul antud infot kokku 199 internetilehest, kus esitatakse laste seksuaalset ärakasutamist kujutavat materjali.

Projektijuhi Malle Hallimäe sõnul on alates vihjeliini avamisest 2011. aasta jaanuarist kuni käesoleva ajani saabunud vihjeliinile 1685 teadet. Lehekülg ongi loodud, et võimaldada teatada ebaseadusliku ja lastele sobimatu sisuga veebilehtedest.

Ebaseadusliku sisuga materjalide käitlemisel teeb vihjeliin koostööd politsei- ja piirivalveametiga.

Vihjeliinile saabunud teadete hulk on järjest kasvanud. Kui mullu pärast kodulehekülje avamist saabus lehele poole aastaga teateid kokku 252, siis järgneva kuu jooksul juba 609.

Tänavu veebruari algusest saadik on edastatud kokku 707 teadet, millest 22 juhul on antud infot laste seksuaalset ärakasutamist esitava veebilehe kohta ning 490 teadet pornograafilise sisuga internetilehtede kohta.       

Eesti vihjeliini tööd laste seksuaalset ärakasutamist esitava materjali leviku tõkestamisel internetis tunnustas ka eri maade vihjeliine ühendava assotsiatsioon INHOPE möödunud nädalal toimunud aastakonverentsil.

Eri maade vihjeliine ühendav INHOPE www.inhope.org asutati 1999. aastal, ning hetkel on assotsiatsioonis 43 vihjeliini 37 riigist üle maailma. Ühenduse eesmärk on toetada ja edendada eri riikide vihjeliinide koostööd tõkestamaks laste seksuaalset ärakasutamist esitava materjali levikut internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles