Jõhvi politsei tabas 18 napsitanud alaealist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Möödunud nädalalõpul tabasid Jõhvi politseiosakonna korrakaitsjad Jõhvi ja Kohtla-Järve linnas 18 alkoholi tarbinud alaealist.


Ida prefektuuri pressiesindaja sõnul on tähelepanuvääriv asjaolu, et 18 alkoholi tarbinud alaealise hulgas oli 14 alla 17-aastast noort.

Politseioperatsiooni jooksul selgitati lisaks alkoholi tarbinud alaealistele välja seitse liikluseeskirjade rikkujat ja üks avalikus kohas alkoholi tarbinud isik.

Kohtla-Järve Ahtme linnaosas tabati isik, kes oli samal õhtul võtnud 10-aastaselt poisilt ära mobiiltelefoni.

Operatsiooni jooksul selgitati välja 27 korrarikkumist, millest 18 olid seotud alaealiste alkoholi tarbimisega.

Jõhvi politseiosakonna vanemkonstaabli Annika Elmi sõnul on alkoholi ja tubaka tarbimine teatud osa alaealiste seas endiselt populaarne.

Ehkki sel korral tabati alkoholi tarbinud alaealised peamiselt tänavalt, siis vanemkonstaabli sõnade järgi kogunevad alkoholilembesed noored sageli korteritesse.

Paljudel juhtudel tehakse seda vanemate vaikival kokkuleppel, mis on tema sõnul äärmiselt vastutustundetu käitumine.

«Lisaks sellele, et alkoholi tarbinud noor võib suurema tõenäosusega rikkuda avalikku korda, võib ta ka ise kergemini kuriteo ohvriks sattuda,» ütles Annika Elm.

Reede õhtul alanud ning laupäeva varaste öötundideni kestnud politseioperatsiooni eesmärk oli avaliku korra tagamine, sealhulgas alaealiste tubaka- ja alkoholitarbijate väljaselgitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles