Tarand: kuritegelikud päkapikud nagu Savisaar ja Rosimannus tuleb valguse kätte tirida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Artur Sadovski

Indrek Tarand rõhutas Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et Rain Rosimannuse pealt ei lähe fookus kunagi ära nagu ka Edgar Savisaare pealt.

«Need kuritegelikud päkapikud tuleb valguse kätte tirida,» toonitas Tarand.

«Küsimus on, kas Savisaar on kunagi teinud mingit tootvat tööd, kus võib rikkaks saada, vastus on: ei ole. Ta on kogu aeg olnud avaliku ameti palgasaaja. Kuidas tekkis tema kapitaliseeritus? Sama kehtib Rosimannuse kohta, kuidas sai temast ärimees?» küsis Tarand.

«Tundub, et Reformierakonna muinasjutuline paar Pentus ja Rosimannus on otsustanud partei toetuse kuhugi 5 protsendi kanti langetada,» sõnas ta.

«Endised kommunistid nagu Ansip ja Savisaar ehitasid välja vegetatiivselt areneva komnoorte süsteemi. Luban, et edaspidi kunagi enam ei püüa olla suuremeelne endise kommunisti või tänase reformierakondlase suhtes. Nii kui võimalus tuleb, kohe keskvangla, trellid,» ütles Tarand.

«Reformierakond ongi väga tõsine kuritegelik grupeering,» rõhutas europarlamendi saadik.

«Keskerakond ja Reformierakond, «liberaalid», on loonud endale vastutamatuse kasti, nad on ühe mündi kaks poolt. Nad toimetavad kava järgi «võtame, kust saame, jagame, kuhu ise tahame, mitte millegi eest kunagi ei vastuta»,» kirjeldas Tarand.

«Reformierakond ja Keskerakond tolereerivad kuritegelikkuse piirimail ja üle selle piiri käivat rahastusmudelit, nad sundparteistavad ja taastoodavad totalitarismi, nad tuleb minema hääletada,» toonitas Tarand.

Priit Hõbemägi rääkis, et nägi unes, et Autorollost on ka varem sularaha välja võetud ja see on olnud üks Reformierakonna sularahaautomaate. «Kui selline asi peaks osutuma tõeks, et sealt võeti välja miljoneid ja kasutati partei huvides, siis kuhu me niimoodi jõuame?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles