Eesti on veebiuudiste tarbimisel Euroopas teisel kohal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestis loeb internetist uudiseid 91 protsenti veebikasutajatest ja selle näitajaga on Eesti Euroopa Liidus teisel kohal, selgub teisipäeval avaldatud Eurostati andmetest.

Kõige rohkem tarbisid internetis uudiseid leedulased – 92 protsenti internetikasutajatest, ning kõige vähem prantslased – 38 protsenti. Euroopa Liidus keskmiselt luges uudiseid internetist 61 protsenti veebikasutajatest.

87 protsenti Eesti internetikasutajatest kasutas veebis pangateenuseid, 56 protsenti postitas sõnumeid sotsiaalmeediasse, 28 protsenti uuris netist majutus- ja reisivõimaluste kohta ning 12 protsenti pidas oma veebilehekülge või blogi.

Euroopa Liidus keskmiselt kasutas veebis pangateenuseid 54 protsenti internetikasutajatest, sõnumeid sotsiaalmeediasse postitas 52 protsenti, reisiteenuseid kasutas 50 protsenti ning 9 protsenti pidas veebilehte või blogi.

Internetiühendus on 75 protsendil Eesti majapidamistest, see näitaja on pisut madalam Euroopa Liidu keskmisest (76 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles