IRLi fraktsioon käis kuluhüvitiste eest Kangro skulptuurikoolitusel

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta tagune IRL valimisreklaam.
Paari aasta tagune IRL valimisreklaam. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Isamaa ja Respublika liidu (IRL) fraktsioon käis novembri algul Laitses Graniitvillas Tauno Kangro skulptuuri tegemise koolitusel, koolituse kulud tasuti riigikogu liikme kuluhüvitistest.

Laitsesse minekuks rentis fraktsioon bussi, mille arveks kujunes 154 eurot. Laitse Graniitvillat ja Tauno Kangro ateljeed haldava Skulptuurigalerii OÜ arve 1913,8 eurot sisaldas villa ruumide renti ja ka tasu seminari läbiviimise eest.

Koolitusel käiku nimetas erakonna pressiesindaja Kaido Kukk aastat kokku võtva ja riigieelarve aruteluks mõeldud seminariks, mis kestis kaks tundi. «Seminari esimeses pooles viis Tauno Kangro läbi skulptuuri tegemise koolituse. Sellele järgnes aastat kokku võttev ning eelarvega seonduv arutelu. Samuti sisaldas arve pakutud suupisteid,» selgitas Kukk.

Graniitvilla kodulehe andmeil kestab Tauno Kangro koolitus poolteist kuni kaks tundi.

Iga fraktsiooniliikme kuluks selle ürituse eest tuli 89,9 eurot. Arve tasuti solidaarselt kuluhüvitistest, sest tegu oli IRLi fraktsiooni tööga seotud seminariga, kus osalesid fraktsiooni liikmed, lisas Kukk. 

Fraktsiooni esimees Kaia Iva ütles, et skulptuuri valmistamise koolitus oli üksnes seminari sissejuhatav osa. «Seminari fookus oli siiski aastat kokku võtval ja eelarve menetlemist käsitleval arutelul. Minu hinnangul on mõistlik, et fraktsioonid teevad väljasõite, et poliitikaga seonduvad arutelusid pikemas ja vabamas formaadis läbi viia.»

Riigikogu liikmed võivad kasutada kuluhüvitisteks kuni 30 protsenti oma palgast ehk kuni 1014 eurot kuus.

Riigikogu liikme staatuse seaduse ja riigikogu kodu- ja töökorra seaduse kohaselt on riigikogu liikme tööga seotud kulutusteks: sõidukulud; side- ja postikulud; lähetuskulud; bürookulud; koolituskulud; esindus- ja vastuvõtukulud; tõlketeenuse kulud; majutuskulud; uuringute ja ekspertiiside kulud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles