MTÜ Üksikvanema Heaks alustab tugiperede programmiga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Üksikvanema Heaks korraldas ka kampaania «Issi, kus sa oled?».
MTÜ Üksikvanema Heaks korraldas ka kampaania «Issi, kus sa oled?». Foto: Andres Haabu

Mõnda aega tegutsenud MTÜ Üksikvanema Heaks alustab tugiperede programmiga, otsides toredaid inimesi ja perekondi, kel on võimalus ja tahtmine aidata hädasolevaid üksikvanemaid.


Projekti raames on kavas omavahel kokku viia abivajav üksikvanem tugiperega, kes saab teda aidata lapsehoius, igapäevatoimingutes, vajadusel materiaalselt ja olla lihtsalt nõuandjaks või heaks sõbraks.

«Paljudel üksikvanematel puudub tugivõrgustik, puudub abikaasa, kellega kohustusi jagada, vanavanemad elavad teises linnas. Tugipere saab pakkuda üksikvanemale abi, mida tavaliselt saab perekondlikult tugivõrgustikult. Ideaalis peaks välja kujunema pikaajaline sõprussuhe kahe pere vahel,» rääkis Kadri Vilba, üks projekti koordinaatoritest.

«Kui oled üksikvanem ja tunned, et vajaksid tugipere abi, kui tead kedagi, kes võiks sellist abi vajada, või kui oled valmis tugipereks hakkama, võta ühendust MTÜga Üksikvanema Heaks või Facbookis,» kutsus ta üles.

MTÜ-l valmis hiljuti ka sotsiaalkampaania «Issi, kus sa oled?», mis oli mõeldud eelkõige avalikkuse tähelepanu tõmbamiseks üksikvanemluse problemaatika valulikkusele tänases Eestis. Kampaania leidis laialdast tähelepanu nii trüki- kui telemeedias.

MTÜ Üksikvanema Heaks on ellu kutsutud selleks, et ühendada Eesti üksikvanemaid ning luua eestkosteorganisatsioon, mis pakub üksikvanemaile eestkostet ja tuge nii nõustamisteenuste näol kui ka suhtlus- ja infokeskkonnana internetis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles